Studentski dom Palacin na Danima otvorenih vrata EU projekata

Veleučilište u Šibeniku i Studentski centar Šibenik danas su predstavili svoje projekte u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata. Kao najznačajniji dekan Ivan Malenica predstavio je Studentski dom Palacin, koji će se graditi najvećim dijelom novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 79.680.000 kn kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Programe mobilnosti predstavili su prodekan Frane Urem kao koordinator najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport Erasmus+ , te Ivana Kardum Goleš kao koordinator Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS), uz javljanje studenata na mobilnosti u inozemstvu preko Skype-a.

Program je potom nastavljen ispred studentskog restorana SKVUŠ, na Trgu Andrije Hebranga, gdje je organiziran EU kviz, na kojem su sudjelovali učenici završnih razreda Ekonomske škole. Njima su EU projekti predstavljeni na zabavan i kreativan način, a kroz samo sudjelovanje u kvizu, učenici su pokazali visoku razinu znanja i informiranosti o Europskoj uniji, Strukturnim fondovima, te samim projektima koji se kroz obrazovanje uspješno provode. Za sve sudionike i zainteresirane bili su osigurani promotivni materijali, te osvježavajući napitci.