Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji Studentskog doma Palacin

Na tvrđavi Barone s početkom u 12:00 sati danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o izvođenju građevinskih i obrtničkih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijednosti 54.867.513,80 kuna bez PDV-a, odnosno 69.584.392,25 kuna s PDV-om.

Ugovor su potpisali v.d. dekanice Veleučilišta u Šibeniku Tanja Radić Lakoš te predstavnici zajednice ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević- inženjering d.o.o. iz Splita.  Uz ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marka Pavića, ministra uprave Ivana Malenice, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, župana Gorana Pauka svečanosti potpisivanja nazočio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

– Ovo je jedan od razvojnih projekata Veleučilišta u Šibeniku. U posljednje vrijeme Veleučilište u Šibeniku je naraslo. Rastemo po broju studentskih programa, po projektima koje financiramo, a rastemo i infrastrukturno. U ovom trenutku na Veleučilištu u Šibeniku u realizaciji je preko 100 milijuna kuna različitih projekata. Ovo sve radimo kako bi ojačali, kako grad Šibenik, tako i Šibensko-kninsku županiju, odnosno Hrvatsku u cjelini – kazala je vršiteljica dužnosti dekana Veleučilišta u Šibeniku Tanja Radić Lakoš.

– Još malo pa otvaramo još jedno gradilište u Šibeniku. Kažu neki da je gradilišta puno, a ja smatram da ih je taman. I da je još jedno, opet bi bilo taman. Što se tiče ovog projekta, imamo iskustva s izvođačem radova, Lavčevićem na našoj Poljani i moram reći da ekipa koja je tamo ima sve preporuke grada Šibenika. Uopće ne sumnjam da će radovi na Palacinu teći svojim tokom i bolje nego što je prosjek u Hrvatskoj. Ovaj projekt je začet u gradskoj upravi gdje smo dobili pomoć Ministarstva razvoja, a potom smo projekt prepustili Veleučilištu u Šibeniku. Projekt je uspio, a najbitnije je da je taj projekt značajan za Šibenik jer Šibenik ne može svoj razvoj temeljiti samo na turizmu – naglasio je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i bivši dekan Veleučilišta u Šibeniku, a sadašnji ministar uprave Ivan Malenica.

– Mogu reći da sam sentimentalno vezan za ovaj projekt. Dakle, došao je i taj dan da se potpisuje ugovor s izvođačem radova da se napokon kreće u izgradnju studentskog doma, onoga što smo čekali dugi niz godina i mogu reći da je to jedan zalog za budućnost visokog obrazovanja u gradu Šibeniku i da obvezuje lokalnu samoupravu i Veleučilište u Šibeniku da nastave dalje razvijati nove studijske programe jer sada imamo dobar temelj u studentskom domu i nadam se da će 2021. godine, kada dom bude otvoren, biti popunjen i da će u Šibenik dolaziti studirati studenti iz drugih gradova – kazao je Malenica.

Ministar Pavić još jednom je istaknuo da EU fondovi mijenjaju Hrvatsku.

– Brojni projekti koje smo predstavili baš ovdje u Šibeniku pokazali su da EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, od bolje infrastrukture, preko boljeg zdravstva do boljeg školstva. Najbolji primjer kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku u Šibeniku su tvrđave i upravo su oni simbol korištenja fondova i simbol da mijenjaju ne samo turizam, nego sentiment i ekonomiju grada. Kao bivši predsjednik Udruge mladih znanstvenika znam što znači visoko obrazovanje i veleučilište koje će privlačiti inozemne studente i zato mi je drago da smo došli u fazu da možemo potpisati ugovor i krenuti s izgradnjom studentskog doma – kazao je ministar Pavić.