Novi rok završetka provedbe projekta Studentski dom Palacin

Jučer je na Veleučilištu u Šibeniku održan još jedan u nizu redovitih sastanaka projektnog tima Studentskog doma Palacin teme kojeg su bile izvješće o napretku projekta, te produljenje razdoblja provedbe projekta za naredne dvije godine, a novi definirani termin završetka  obavljanja provedbenih aktivnosti je 1. siječnja 2022. godine.

Dodatak ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava s izmijenjenim razdobljem provedbe projekta u prvoj polovici siječnja ove godine  potpisali su mr.sc Marko Pavić ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Petric ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU, te dr.sc. Ljubo Runjić dekan Veleučilišta u Šibeniku.

Budući da se radi o krajnjem roku završetka projektnih aktivnosti, predstavnici Veleučilišta u Šibeniku i Studentskog centra Šibenik koji je partner u projektu, vjeruju da će studenti u novi dom useliti u akademskoj godini 2021./2022 .

Projektom Studentski dom Palacin stvaraju se suvremeni uvjeti za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva, te trajno mijenja izgled i budućnost grada na način da se oplemenjuje zapušteni prostor bivše vojarne, a mladima nudi potrebne sadržaje čime se grad Šibenik definira kao studentski grad.