Izgradnja se odvija prema planu usprkos nepovoljnoj situaciji

Radovi na studentskom domu Palacin započeli su 4. studenog 2019. godine, a predviđen rok trajanja je 18 mjeseci. Za vrijeme razdoblja korona virusa redovito su sazivane  i održavane telekonferencije svih stalnih sudionika gradilišnih koordinacija. Izgradnja se odvija prema planu, te  gradilište nije stalo unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Uklonjeni su pregradni zidovi  diletacija, te drvene međukatne konstrukcije. Na središnjoj diletaciji učvršćeni su temelji, postavljeni su armiranobetonski zidovi i ploča, izvršeno je uklanjanje krovova s obe popratne diletacije, te su započeti elektrotehnički radovi prve faze instalacija.

‘Očekujemo da 01. listopada 2021. godine dobije svoje prve korisnike, te će predstavljati snažan poticaj daljnjem razvoju šibenskog visokog obrazovanja, čiji je konačan cilj osnivanje šibenskog sveučilišta. Bit će to jedan od najmodernijih studentskih domova sa spektakularnim pogledom na more i kao takav zasigurno atraktivan studentima koji dolaze iz unutrašnjosti kao i stranim studentima s obzirom da je rijetkost da se studentski domovi nalaze minutu udaljenosti šetnje do mora.’ – kaže Ljubo Runjić, dekan Veleučilišta u Šibeniku.