Studentski dom u posljednjoj fazi radova

Studentski dom Palacin u posljednjoj je fazi građevinsko-obrtničkih radova čiji je završetak predviđen na jesen ove godine.
Trenutno su u tijeku instalaterski  i  građevinsko obrtnički radovi. Uskoro će biti i raspisan natječaj za nabavu opreme.

Moderan studentski dom nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija grada u neposrednoj blizini mora, lučice i borove šume, a i u samoj blizini glavne prometnice što omogućava dobru prometnu povezanost.

Glavni problem koji se izgradnjom doma želi riješiti je nedostatak kapaciteta za smještaj studenata u Šibensko-kninskoj županiji s naglaskom na cilj olakšanja pristupa studiju studentima u nepovoljnom položaju za koje je osigurano 199 od ukupno 332 kreveta novog doma.
Studentima s invaliditetom također će biti omogućen pristup svim sadržajima objekta koji uključuju studentsku menzu, čitaonicu i prostore za zajedničko druženje.

Izgrađen i opremljen studentski dom s novim kapacitetima i sadržajima za smještaj studenata će znatno povećati mogućnost i atraktivnost studiranja u Šibeniku,  u perspektivi povećati ukupan broj studenata, te privuči studente iz Europe.

Veleučilište u Šibeniku, kao prijavitelj će nakon završetka projekta, upravljanje nad domom Palacin  prenijeti na Studentski centar Šibenik čime će značajno unaprijediti kapacitete i izravno poboljšati osnovnu djelatnost centra.