Mjesta u Palacinu raspisana u natječaju za studentski smještaj

Studentski centar Šibenik raspisao je natječaj za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje redovitih studenta u ak. god. 2022./2023., a prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja ovogodišnja kvota uključuje i mjesta u novom Studentskom domu Palacin čiji se dovršetak građevinskih radova očekuje krajem rujna ove godine.

Tako se studenti natječu za 299 mjesta u studentskom domu, od toga 70 studenata ostvarit će odmah pravo smještaja u postojećem studentskom domu na Šubićevcu, a za 229 studenata koji ostvare pravo na smještaj bit će osigurana subvencija kod privatnih stanodavaca u iznosu 200,00 kn mjesečno do useljenja u novi studentski dom Palacin nakon njegova opremanja.

Nova zgrada studentskog doma Palacin najveći je infrastrukturni projekt u gradu Šibeniku vezan za visoko obrazovanje, koji je trošni vojni objekt transformirao u moderan studentski dom. Osim što će zadovoljiti standard studenata bit će reprezentativni prihvat za studente iz inozemstva na razmjeni kao i gostujućih profesora.

Smještajne jedinice, točnije 174 sobe, koncipirane su tako da imaju vlastitu kupaonicu, mini kuhinju i radni pult. Objekt će također imati restoran kapaciteta oko 100 sjedećih mjesta. Interne prometnice su rekonstruirane, a neposredno uz ulaz na parcelu predviđena su parkirališna mjesta.

Studentski centar Šibenik bavi se organiziranjem smještaja i prehrane te djelatnostima od važnosti za studentski standard što daje jasan uvid u potrebe studenata koje su se iskristalizirale tijekom pripreme projektne dokumentacije.