Stigla ponuda za izradu glavnog i izvedbenog projekta

Zajednica ponuditelja Leko-biro, Ambijent-RST i Eling jedina je dala ponudu za izradu glavnog i izvedbenog projekta, te projektantskog nadzora za projekt ‘Studentski dom Palacin’ koji s gotovo 80 milijuna kuna sufinancira Europski fond za regionalni razvoj.

Nakon izrade projektne dokumentacije slijedi zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, planiran početkom srpnja, a potom priprema dokumentacije o nabavi za izvođenje radova. Početak izgradnje studentskog doma Palacin očekuje se sredinom listopada ove godine, a najveći infrastruktrurni projekt u Šibensko-kninskoj županiji trebao bi biti gotov do početka 2020. godine.

Nositelj ovog EU projekta vrijednog 85.356.107,55 kuna je Veleučilište u Šibeniku, a partner Studentski centar Šibenik koji će po završetku izgradnje, Studentskim domom Palacin i upravljati.

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 metara kvadratnih izgraditi će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba, restoranom sa sto sjedećih mjesta, učionicom, knjižarom i dnevnim boravkom.

Na Veleučilištu u Šibeniku u utorak je održan drugi sastanak projektnog tima projekta Studentskog doma Palacina, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 79.680.000 kuna kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, a na sastanku su predstavljene provedene aktivnosti, dogovoreni daljnji koraci, te priprema potrebne dokumentacije.