Potpisan ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta

U sklopu provedbe projekta ‘Studentski dom Palacin’, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu  79.680.000,00 kn kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, danas je  na Veleučilištu u Šibeniku potpisan ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta, te projektantski nadzor.

Nakon provedenog postupka javne nabave za uslugu izrade glavnog i izvedbenog projekta, te projektantskog nadzora, jedinu pristiglu ponudu dala je zajednica ponuditelja Leko-biro d.o.o., AMBIJENT-RST  d.o.o., ARHIGRAM d.o.o. i Eling d.o.o.

Za Veleučilište u Šibeniku koje je korisnik ovog EU projekta vrijednog 85.356.107,55kn, ugovor je potpisao dekan Ivan Malenica, a za isporučitelja opunomoćenik Dejan Jelinić.

Nakon izrade projektne dokumentacije slijedi zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, planiran za  srpanj.

Početak izgradnje studentskog doma Palacin očekuje se sredinom  listopada ove godine, a radovi bi trebali biti završeni do 1. siječnja 2020. te godine, te će novoizgrađeni dom biti predan Studentskom centru Šibenik na upravljanje, koji je ujedno i partner na projektu.

Veleučilište u Šibeniku projekt Studentski dom Palacin predstavit će i 11. svibnja 2018. u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata, zajedno s projektima u kojima trenutno aktivno sudjeluje, a to su . Erasmus+ mobilnosti studenata, nastavnika i osoblja, Erasmus+ Strateška partnerstva za strukovno obrazovanje i trening, projekt pod nazivom „T4 –Translational Technology Transfer Training: Training Blueprints for Accelerated Growth“, Erasmus + Strateška partnerstva za suradnju i inovacije među visokoškolskim ustanovama, projekt pod nazivom “Shaping Future Education in Tourism”

 

.