Radove na izgradnji obišli gradonačelnik Željko Burić i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić

Radove na izgradnji Studentskog doma Palacin obišao je gradonačelnik Željko Burić u pratnji dekana Veleučilišta u Šibeniku Ljube Runjića. Obilasku je nazočio i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr.sc. Dragan Ljutić u pratnji prorektorice za znanost i inovacije prof. dr. sc. Leandre Vranješ Markić  i pročelnice Ureda rektora Ivane Petković.

„Zadovoljstvo mi je što je s nama danas rektor splitskog Sveučilišta te što ima priliku uživo vidjeti sve lokacije koje će biti središte studentskog života u Šibeniku. Netom prije dolaska na Palacin obišli smo prostore Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, a zatim ćemo obići i područje bivše vojarne Ante Jonjića koju namjeravamo iskoristiti za daljnji razvoj i jačanje visokog obrazovanja u našem gradu. Grad Šibenik pružit će financijsku podršku Veleučilištu u Šibeniku u uspostavi Studija sestrinstva, a sve s končanim ciljem od kojeg ne odustajemo, a to je osnivanje vlastitog Sveučilišta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

                 

„Neizmjerno mi je drago biti u svom gradu, budući da poznam sve ovo lokalitete. Sve što se u Šibeniku posljednjih godina događa je jedna fenomenalna renesansa. Posebno mi je drago što ste prepoznali da zajednici samo znanost i znanje donose napredak. Sveučilištu u Splitu bit će izuzetno drago pomoći i pružiti ruku da se u Šibeniku napravi jedna jezgra pravog sveučilišta koje će biti spremno za horizontalnu suradnju sa sveučilištima u susjednim dalmatinskim gradovima. U tome imate našu punu podršku, a mogućnosti koje Šibenika ima treba iskoristiti.“, poručio je rektor Ljutić.

Dekan Ljubo Runjić istaknuo je kako su radovi na izgradnji Studenskog doma vrijednog preko 80 milijuna kuna u poodmakloj fazi, a useljenje prvih studenata očekuje se u ljetnom semestru 2022.

„Sa svojih 332 kreveta, apartmanima za gostujuće profesore, sobama prilagođenim osobama s invaliditetom, studentskim restoranom, kantinom, knjižnicom i čitaonicom uvjete studiranja u Šibeniku podignut ćemo na europsku razinu.“, zaključio je Runjić.

Nakon obilaska radova na Palacinu, posjetili su lokaciju bivše vojarne Ante Jonjića koju Grad Šibenik planira staviti u funkciju, a potom je održan radni sastanak u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“. Na sastanku je još jednom iskazana puna podrška splitskog Sveučilišta svim projektima Grada Šibenika usmjerenim na jačanje visokoškolskog obrazovanja.

(Izvor: sibenik.hr)