Radovi na Palacinu trebali bi biti gotovi u rujnu

Radovi na studentskom domu Palacin teškom 80 milijuna kuna trebali bi biti završeni u rujnu, a prvi studenti bi se trebali useliti krajem godine.

U proteklih godinu dana završeni su svi armirano-betonski radovi, odnosno izgrađene i povezane sve tri zgrade budućeg studentskog doma. Također, središnja zgrada dobila je staklenu fasadu, dok se na preostale dvije bočne zgrade završava postavljanje izolacije i obavlja bojanje. Većina obrtno-tehničkih radova, poput vode i keramike, unutar samih zgrada privodi se kraju te će uskoro krenuti i preostali strojarski radovi. Usporedno s radovima na zgradi, dovršava se izgradnja internih prometnica i parkirališta oko samog doma.

    

 

– U trenucima kad svjedočimo negativnim demografskim pokazateljima diljem Lijepe naše, mislim da nema ljepše stvari nego vidjeti mlade ljude, studente kako pomlađuju ovaj grad i udišu u njega novi život. Ovaj dom će definitivno biti renesansa studentskog života u Šibeniku.  Zahvaljujući podizanju standarda na jednu potpuno novu, višu razinu, privući ćemo studente iz drugih krajeva Hrvatske, ali i iz drugih europskih država. Vjerujem da će upravo studentski dom Palacin biti okidač internacionalizacije studiranja u Šibeniku, odnosno da ćemo uskoro svjedočiti da u Šibeniku dolaze studirati studenti iz cijele Europe. Od sadašnjih petnaestak stranih studenata godišnje, cilj nam je tu brojku u sljedećih pet godina podignuti na minimalno 50 – kazao je Ljubo Runjić, dekan Veleučilišta u Šibeniku.